Om tunga veckor och gemensam kamp

Det här har varit en osedvanligt tung vecka. Utöver all skit som händer och tillåts fortgå världen över så har vi de senaste dagarna genom svensk media fått följa de oerhörda konsekvenserna när konflikter eskalerar till våld.

Syrien, Gaza och Östra Kongo. Fortsatt mumlande om Saudivapenskandalen och fortfarande inget ärligt samtal om korruption och mutor i svensk krigsindustri. Fasaden på rasister som sitter i vår riksdag påminner oss om att det är i vardagen vi måste bemöta rasismen varje dag.

Lägg till det att en kvinna dog på Irland för att hon blev förvägrad abort.  Samma vecka röstar fem svenska europaparlamentiker (Alf Svensson (kd), Anna Maria Corazza Bildt (m), Christofer Fjellner (m), Gunnar Hökmark (m) och Anna Ibrisagic (m)), ja till Maltas EU-kommissionär. Just ja, en ytterst ivrig abortmotståndare. Tonio Borg är en man med så vidriga värderingar att parlamentet kände sig nödgade att avkräva honom en skriftlig förklaring att han tänker följa EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna, tobakslagstiftning och kvinnors och HBT-personers rättigheter. Ändå valde Sveriges regering att inte rösta nej till Borg.

Jag ville gärna skriva några positiva exempel här som det panelsamtal om JAS som vi arrangerade tillsammans med Kristna Freds, Svenska Freds, Muslimska fredsrörelsen och Sensus med några av de politiska ungdomsförbunden. Men det får bli imorgon. Jag passar istället på att påminna om hur viktigt det är att vi har varandra när veckorna blir såhär. Det finns ett oerhört stöd och en styrka i IKFF och våra medlemmar och i andra organisationer som också vet att en annan problemlösning är möjlig. Varje ny medlem som tickar in i vårt register är som ett hejarop för själen för mig, detta ställningstagande. Organisering har ett värde i sig, att tillhöra ett större sammanhang där vi faktiskt blir starka tillsammans. Varken du eller jag är själva i vår kamp hur står eller liten den än må vara. Och vi står på axlarna av några fantastiska kvinnor och män genom historien. Imorgon tar vi nya tag. 

About josefineikff

Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF

Posted on november 21, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Fredsobservatörernas blogg

Vi arbetar för fred och mänskliga rättigheter genom ickevåld. Vi finns i Guatemala och Mexiko

Kristna Fredsrörelsens blogg

om ickevåld, fred och rättvisa

Ordföranden bloggar

Svenska Freds ordförande Agnes Hellström bloggar

%d bloggare gillar detta: